VCA Basis

Online cursus VCA basis

Het VCA certificaat is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Steeds meer werkgevers stellen het VCA certificaat verplicht. De online cursus VCA basis helpt jou bij het behalen van jouw VCA Basis certificaat.

De e-learning VCA is een uitstekende manier om je te helpen bij het behalen van jouw basis certificaat. Het VCA certificaat is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen. Steeds meer werkgevers stellen het VCA certificaat verplicht. Ben zuinig op jezelf en start direct met de training.

Doel van de cursus

De cursus 'VCA basis' stoomt je klaar voor het VCA examen basis. Dit VCA examen is nodig om jouw officiële VCA certificaat te behalen. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Voorbereid zijn op VCA basis examen
  • Veiliger werken

Duur en studiebelasting

De online cursus 'VCA basis' neemt ongeveer 10 uur in beslag. Om een goed rendement te halen uit de cursus is het aan te raden deze tien uur over verschillende momenten te verdelen. Op deze manier heb je voor ongeveer 6 dagen materiaal.

Doelgroep

Iedereen die zich graag goed wil voorbereiden op het VCA basis examen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Veilig werken, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'VCA basis' bestaat uit: tekst, afbeeldingen, verschillende vraagsoorten, video’s, illustraties en animaties.

Toetsing

In de cursus staan veel oefenvragen en toetsen. Om daadwerkelijk jouw VCA basis certificaat te behalen, moet je nog een examen afleggen. Deze cursus zorgt voor een voorbereiding op het VCA basis examen.

Certificaat

Om jouw officiële VCA basis certificaat te behalen, moet je examen afleggen. Zie voor de mogelijkheden: https://www.vca.nl/examens