Overgang en werk - Zo krijg je er grip op

Online cursus Overgang en werk - Zo krijg je er grip op

Deze cursus is voor vrouwen die meer willen leren over de overgang, te maken hebben met uitdagingen van de overgang tijdens hun werk, of zich willen voorbereiden op deze levensfase.

 "De overgang en werk - Zo krijg je er grip op," is een online cursus speciaal ontwikkeld voor vrouwen die meer willen leren over de overgang, te maken hebben met uitdagingen van de overgang tijdens hun werk, of zich willen voorbereiden op deze levensfase.

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de doelgroep. Hiermee bieden we jou uitgebreide inzichten, kennis, en praktische tools om de soms onvoorspelbare wateren van de overgang te bevaren zonder dat je werk eronder lijdt.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘De overgang en werk - Zo krijg je er grip op’ is om vrouwen te voorzien van uitgebreide inzichten, kennis en praktische tools om de overgang te beheersen zonder dat hun werk hieronder lijdt. De cursus biedt een diepgaand begrip van wat de overgang inhoudt en hoe het je werk kan beïnvloeden. We hopen door middel van deze cursus het taboe rondom de overgang te doorbreken op de werkplek door educatie en open dialoog.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Of je in de overgang bent
  • Wat de overgang is en wat er gebeurt in je lichaam
  • Wat symptomen zijn van de overgang
  • Een tal aan praktische tips en strategieën om met vervelende symptomen om te gaan
  • Wat de impact is van overgangsklachten op de werkvloer en hoe je hier mee om kunt gaan
  • Hoe je een open sfeer en conversatie rondom de overgang kunt creëren om zo het taboe te doorbreken 

Duur en studiebelasting

De cursus ‘De overgang en werk - Zo krijg je er grip op’  duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan ook alle praktische opdrachten en bekijk/beluister het materiaal. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor vrouwen die meer willen leren over de overgang, vrouwen die te maken hebben met uitdagingen van de overgang tijdens hun werk, en vrouwen die zich willen voorbereiden op deze levensfase. De cursus is praktisch en informatief en er is geen vooropleiding voor nodig. 

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Aanpassingsvermogen, Initiatief nemen, Prioritering, Stressmanagement, Zelfvertrouwen en Zelfinzicht.

Lesmaterialen

De cursus ‘De overgang en werk - Zo krijg je er grip op’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes, toetsvragen en praktische opdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘De overgang en werk - Zo krijg je er grip op’  bevat enkele toetsvragen en praktische opdrachten.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen