Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?

Online cursus Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?

Ontdek hoe jij als individu een positieve impact kunt hebben op de planeet en de maatschappij door duurzame keuzes te maken in je dagelijks leven.

Introductie

Ben je klaar om te ontdekken hoe jij als individu een positieve impact kunt hebben op de planeet en de maatschappij? Start deze cursus en laat je inspireren door praktische tips, inzichten en ideeën die je helpen om bewuste en duurzame keuzes te maken in jouw dagelijks leven. Van duurzaam wonen en energieverbruik tot voedselverspilling, consumptie en reizen, we zullen diverse onderwerpen behandelen die essentieel zijn voor een duurzame levensstijl. Samen zullen we ontdekken hoe kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben en hoe onze individuele inspanningen een collectieve impact kunnen hebben. Klaar om de wereld een groenere en vriendelijkere plek te maken? Begin dan nu met deze cursus.

Doel van de cursus

De online training ‘Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?’ zal je inspireren en informeren over duurzaamheid, zodat je bewuste keuzes kunt maken om zelf een duurzamer leven te leiden en zo bij te dragen aan een groenere toekomst.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wat duurzaamheid inhoudt en waarom het belangrijk is voor de planeet en maatschappij.
  • Je hebt praktische tips en inzichten gekregen om duurzamere keuzes te maken in je dagelijks leven, zoals bij energieverbruik, het consumeren van voedsel en afvalbeheer.
  • Je weet hoe je duurzame merken kunt herkennen en verantwoord en bewust kunt kopen.
  • Je hebt geleerd hoe je duurzamer kunt reizen
  • Je bent gemotiveerd en geïnspireerd om jouw eigen leven duurzamer te maken en bij te dragen aan een positieve verandering voor de planeet en de maatschappij.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?’ duurt ongeveer 1 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze onlinecursus is geschikt voor iedereen die een duurzamer leven wil leiden door verantwoord om te gaan met zoals mens als milieu. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus word je je bewust van jouw verantwoordelijkheid en de impact die jij als individu kunt hebben op de aarde en de maatschappij.

Lesmaterialen

De cursus ‘Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?’ bestaat uit teksten, afbeeldingen en opdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit 8 hoofdstukken die elk een apart thema behandelen op het gebied van duurzaamheid, ondersteund met tips, afbeeldingen en praktische opdrachten.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module van 8 hoofdstukken. 

Toetsing

De cursus ‘Hoe draag ik bij aan een duurzame wereld?’ bevat tussentijdse meerkeuzevragen om jouw kennis te testen over duurzaamheid. 

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

Aanpassingsvermogen
Betrokkenheid
Durf
Omgevingsbewustzijn
Toekomstvisie
Zelfinzicht