Zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!

Online cursus Zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!

Tegenwoordig heb je ontelbaar veel manieren om je bedrijf, website of boodschap online te promoten. Maar waar begin je? Wat bepaalt jouw Online strategie? In deze cursus leer je stapsgewijs hoe je jouw eigen succesvolle Online Marketingplan opstelt aan de hand van praktische stappen, tips, vragen en opdrachten. 

Introductie

Tegenwoordig heb je ontelbaar veel manieren om je bedrijf, website of boodschap online te promoten. Dagelijks ontstaan er wel weer nieuwe manieren, ideeën en tactieken. Maar waar begin je? Wat werkt voor jou? Hoeveel moet je uitgeven aan Online marketing? Hoeveel kan het je opleveren? Welke kanalen kun je het beste inzetten? 

Je geld en tijd kan je natuurlijk maar één keer besteden, dus het is enorm belangrijk om een antwoord te krijgen op deze vragen, voor je begint met je daadwerkelijke Online Marketing activiteiten. Daarom start je eerst met het opstellen van een Online Marketingplan. In een Online Marketingplan beschrijf je hoe met jouw bedrijf, producten, diensten of boodschap wilt gaan inspelen op de behoefte van de markt. Je doet onderzoek en bedenkt een strategie die het beste bij jouw wensen, doelstellingen en doelgroep passen. 

Het opstellen van een Online Marketingplan hoeft niet veel tijd te kosten en hoef je niet voor meerdere jaren vast te stellen. Het is juist goed om het plan concreet te maken voor een kortere periode, omdat strategieën en technologie met de tijd veel kunnen veranderen. 

Doel van de cursus

In de cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" leer je stap voor stap hoe je jouw eigen succesvolle Online Marketingplan opstelt, welke vragen je voor jezelf moet beantwoorden om tot een goede strategie te komen en ga je zelf aan de slag met het invullen van jouw Online Marketingplan!

Aan de hand van praktische stappen, tips, vragen en opdrachten bouw je jouw eigen Online Marketingplan stap voor stap op. Zo weet je precies welke Online activiteiten je moet inzetten om bereik of verkopen te realiseren!

Deze cursus maakt deel uit van een reeks praktische cursussen over Online Marketing! Hier onder vind je het overzicht van de totale reeks. Je kunt ze op het platform vinden door de titel te kopiëren of in te geven in de zoekbalk bij het aanbod. 

  • Introductie van Online Marketing        
  • Zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!
  • Aan de slag met Zoekmachine Optimaliseren (SEO)
  • Aan de slag met Zoekmachine Adverteren (SEA)
  • Aan de slag met Social Media Marketing (TikTok, Instagram, Facebook)

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wat de opzet is van een Online Marketingplan, inclusief template om in te vullen
  • Hoe je jouw organisatie in kaart te brengt via een nulmeting
  • Hoe je een doelgroep analyse maakt en een Buyer Persona
  • Hoe je een zoekwoordenonderzoek doet, bijvoorbeeld via de Keyword Planner van Google 
  • Hoe je een concurrentieanalyse maakt
  • Hoe je je doelstellingen en KPI's bepaalt en deze SMART maakt
  • Welke online kanalen en strategie je kunt gaan inzetten
  • Het opstellen van een planning voor je Online Marketing activiteiten

Duur en studiebelasting

De cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, volg dan de stappen en opdrachten uit de cursus en maak de eindtoets. De totale studiebelasting bedraagt 7 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar Online Marketing en/of zelf wilt starten met Online Marketing activiteiten en het opstellen van een eigen ONline Marketing plan. Uit interesse, voor omscholingsredenen, of het starten van je carrière in Online Marketing. Je hebt geen tot weinig voorkennis nodig over het onderwerp. Voor deze cursus is geen niveau vereist, maar we adviseren een van deze vooropleidingen: Havo/VWO, MBO of MBO+. 

Vaardigheden

Door het volgen van De cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" werk je aan de volgende vaardigheden: creativiteit, informatie-analyse, content creatie, personal branding, schriftelijke vaardigheid, toekomstvisie en omgang met details.

Opbouw van de cursus, lesmaterialen en aantal modules

De cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" bestaat uit 8 modules (hoofdstukken), diverse e-learning objecten en bevat zowel theorie als praktische opdrachten en een eindtoets. 

Toetsing en certificaat

De cursus "zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!" bevat praktische opdrachten en een eindtoets. Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Creativiteit
Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Toekomstvisie