Interieur Design: Waar begin je?

Online cursus Interieur Design: Waar begin je?

Is het jouw droom om interieur ontwerper te worden? Wil je misschien jouw eigen woning een nieuwe inrichting geven? Of wil je simpelweg jouw kennis over interieur design vergroten? In deze module over interieur design duiken we weer verder in de wereld van interieur ontwerp en advies.

Is het jouw droom om interieur ontwerper te worden? Wil je misschien jouw eigen woning een nieuwe inrichting geven? Of wil je simpelweg jouw kennis over interieur design vergroten? In deze module over interieur design duiken we weer verder in de wereld van interieur ontwerp en advies. We gaan vooral in op de vraag: waar begin ik eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet ik rekening mee houden? Welke stappen kan ik volgen? Het kan zijn dat je je eigen huis of kantoor een make-over wilt gaan geven of misschien moet je op professionele basis een klant adviseren. Op beide niveaus zal deze module interessant voor je zijn!

In deze cursus ga je ook leren hoe je een harmonieus interieur ontwerpt wanneer je samenwoont met iemand die een andere stijl heeft en waar jullie beiden gelukkig van worden. Daarnaast worden er nog een aantal goede tips gegeven voor het inrichten van een kleine ruimte en het inrichten met een klein budget. Aan het eind van de cursus heb je meer dan voldoende kennis om een prachtig interieur te ontwerpen, zowel privé als professioneel.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en vergroot jouw zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van de cursus

Met de online cursus 'Interieur Design: Waar begin je?’ leer je hoe je een ontwerpopdracht aanpakt en welke stappen er nodig zijn om een mooi en functioneel interieur te ontwerpen. De cursus biedt veel praktische voorbeelden, oefeningen en tips.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Het opstellen van een begroting
  • Het vaststellen van het doel, de stijl en de sfeer van de ruimte
  • Het maken van een plattegrond en het indelen van een ruimte
  • Het samenstellen van een kleurenpalet
  • Het uitkiezen van verlichting, afwerkingen, meubels en accessoires
  • Het maken van een moodboard en sample board
  • Het combineren van meerdere smaken in één interieur
  • Het functioneel inrichten van een kleine ruimte
  • Het inrichten van en ruimte met een klein budget

Duur en studiebelasting

In deze online cursus leer je in ruim 10 uur tijd alles wat je moet weten over het ontwerpen van een mooi interieur. De totale studiebelasting bedraagt 12 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen met interesse in interieurdesign, zowel privé als beroepsmatig. Advies vooropleiding: mbo-niveau-3.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: creativiteit, verandervermogen, omgevingsbewustzijn, durf, klantgerichtheid en omgang met details.

Lesmaterialen

De cursus 'Interieur Design: Waar begin je?’ bestaat uit: teksten, afbeeldingen, instructies en tips.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse instructies, oefeningen en tips.

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 4 hoofdstukken.

Toetsing

Tijdens de cursus wordt aan de hand van opdrachten en vragen jouw kennis over het geleerde gevraagd uit te leggen en toe te passen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

Creativiteit
Durf
Klantgerichtheid
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Verandervermogen