Feedback geven

Online cursus Feedback geven

De online cursus 'Feedback geven' is bedoeld om je inzicht in de verschillende soorten van feedback te vergroten. Er wordt aandacht besteed aan de kenmerken en de methoden die passen bij zowel positieve als negatieve feedback.

Feedback geven is een kunst die elke leidinggevende onder de knie zou moeten hebben. Op zich is het niet lastig, als je je maar aan een paar fundamentele regels houdt. Die regels worden in deze online training op een compacte, deskundige en begrijpelijke manier voor jou op een rij gezet. In de online cursus gaan we uit van feedback als een 'reactie op iemands functioneren; het gaat dus niet over de waardering of beoordeling van een persoon!

Doel van de cursus

De online cursus 'Feedback geven' is bedoeld om je inzicht in de verschillende soorten van feedback te vergroten. Er wordt aandacht besteed aan de kenmerken en de methoden die passen bij zowel positieve als negatieve feedback. Verder wordt ingegaan op het zogenaamde 'GROEI-principe' en op de verschillende fasen die je met de ander doorloopt tijdens een feedbackgesprek.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht in verschillende soorten feedback
  • Je hebt kennis gemaakt met de fasen van een feedbackgesprek en de regels van feedback geven
  • Feedback geven op iemands functioneren

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Feedback geven' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor leidinggevenden, teamleiders, werkgevers, praktijkbegeleiders en mentoren. Advies vooropleiding MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Feedback geven' bestaat uit: VideoCollege, Verwerkingsformulier, Leerjournaal, Samenvatting, Feedback-kaart, Formulier feedback geven. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'Aanspreken? Gewoon doen!'.

Bij deze training kan je het e-book 'Feedback geven' gebruiken als naslagwerk.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Feedback geven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!