Familie- en erfrecht

Online cursus Familie- en erfrecht

Door niet goed op de hoogte te zijn van de wetgeving over bijvoorbeeld huwelijk, echtscheiding en successierechten voor erfgenamen, is menig persoon ernstig in de problemen gekomen. Wanneer je ondernemer bent, kan dit schadelijke en zelfs fatale gevolgen hebben voor je bedrijf. Genoeg reden dus om jezelf up-to-date te laten informeren via deze online cursus!

Door niet goed op de hoogte te zijn van de wetgeving over bijvoorbeeld huwelijk, echtscheiding en successierechten voor erfgenamen is menig persoon ernstig in de problemen gekomen. Wanneer je ondernemer bent, kan dit schadelijke en zelfs fatale gevolgen hebben voor je bedrijf. Genoeg reden dus om jezelf up-to-date te laten informeren via deze online cursus!

Doel van de cursus

De online cursus 'Familie- en erfrecht' brengt je op de hoogte van de wetgeving over huwelijk, echtscheiding en successierechten, in relatie tot de juridische consequenties voor je bedrijf.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse (niet-)wettelijke samenlevingsvormen: huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen plus de voornaamste verschillen
  • Kennis van juridische betekenis van het 'in gemeenschap van goederen' of 'onder huwelijkse voorwaarden' getrouwd zijn
  • Kennis van de consequenties van scheiden en een nagelaten erfenis
  • Kennis van een testament en codicil

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Familie- en erfrecht' duurt circa 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die een onderneming heeft of erover denkt zelf een bedrijf te starten.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): beslissen en activiteiten initiëren, plannen en organiseren, instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Familie- en erfrecht' bestaat uit: VideoCollege, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Familie- en erfrecht' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!