Aanspreken? Gewoon doen!

Aanspreken? Gewoon doen!

In "Aanspreken? Gewoon doen!" vind je direct toepasbare oplossingen om een aanspreekcultuur te creëren. Voor leiders van organisaties, voor aansprekers en voor aangesprokenen.

We praten veel over aanspreken, maar we doen het vrijwel niet. Terwijl we allemaal vinden dat het nodig is om te leren, onze zakelijke doelen te realiseren en de werksfeer goed te houden. Gytha Heins deed drie jaar onderzoek en legt in dit boek op glasheldere en soms confronterende wijze uit hoe dit komt, met veel praktijkvoorbeelden.

Goed aanspreken is veel lastiger dan we altijd dachten. Nog een workshop ‘feedback geven’ of complimenteren heeft geen enkele zin. Het zit niet in wat we doen, het zit in hoe we erover denken. Aanspreken gaat niet alleen over kritiek geven, maar ook over kleur bekennen. Het gaat over tolerantie én grenzen stellen, over aanspreken én aanspreekbaar zijn.

In dit boek vind je direct toepasbare oplossingen voor leiders van organisaties, voor aansprekers en voor aangesprokenen. Als we elkaar vaker aanspreken, kunnen we 28 % productiever zijn, 12,5 % meer omzet realiseren, 16 % meer kosten besparen en het verloop en verzuim met respectievelijk 15 en 11 % terugdringen. Investeren in aanspreken leidt niet alleen tot een betere samenwerking, maar levert ook veel geld op.

Over de auteur:

Gytha Heins is oprichter van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling. Ze begeleidt managers en medewerkers bij veranderprocessen waarin de mix van ‘hard’ en ‘zacht’ nodig is. Daarnaast schrijft zij artikelen en verzorgt ze lezingen en workshops over het stimuleren van aanspreekgedrag in organisaties. 

Haar inspiratie haalt Gytha uit interactie met mensen. In haar ogen is iedereen uniek en kijkt iedereen anders, waardoor je ongelofelijk veel van elkaar kunt leren. Deze mensen kunnen leidinggevenden zijn in haar opdrachten, maar ook bijvoorbeeld de kinderen met een verstandelijke beperking waar ze af en toe mee op reis gaat. Ook heist Gytha soms de zeilen en gaat ze het water op om inspiratie op te doen.

Recensies:

We moeten een aanspreekcultuur invoeren. En voor je ’t weet, zijn de eerste workshops gepland. Zonder succes. Dit boek is een doorbraak. Gytha Heins laat zien wat écht nodig is. Met eigen onderzoek én talloze praktische voorbeelden. Ik las het al twee keer.’ – Arend Ardon, partner Holland Consulting Group, auteur van Doorbreek de cirkel! en Ontketen vernieuwing! 

‘Als je voelt dat iets je niet zint, durf het dan bespreekbaar te maken. Wacht niet te lang. Het wordt er echt beter van, zoveel wordt wel duidelijk na het lezen van dit boek.’ – Ingrid Thijssen, Voorzitter Raad van Bestuur /CEO Alliander en Topvrouw van het jaar 2016 

‘Normen stellen is een belangrijk, maar lastig deel van leidinggeven. Daarom is dit praktische boek voor elke manager zo relevant.’ – Erik Muetstege, CEO NN Bank Nationale Nederlanden

Competenties:

Gedragsverandering; Communicatie; Gespreksvaardigheden; Leren en ontwikkelen; Reflectie; Organisatiecultuur; Leiderschap; Samenwerken; Persoonlijke effectiviteit; Persoonlijke groei; Teamcoaching